Ser pares: Familia: Nuclear, Monoparental, Homoparental. Reproducció Assistida.

La primera gran aventura que viu l’ésser humà és el seu naixement. Com serà acollit el nou ésser serà de vital importància en el seu futur desenvolupament. Per això és necessari que les mares i/o pares es preparin per ser protagonistes d’aquest gran moment i poder rebre en òptimes condicions al nou membre de la familia.

S’inicia així des del primer moment de la vida, un vincle d’amor i compromís. Això no exclou que en aquesta nova etapa vital apareguin dubtes sobre quin tipus de fill desitjaríem tenir, quines fantasies ens acompanyen, quines són les nostres capacitats i temors. Preguntes sobre la nostra funció com a mares i pares.

Tenir un fill ens dóna l’oportunitat de seguir creixent i és un repte que ens serveix per afrontar qüestions que no hem resolt a la nostra infància. És un viatge d’apertura mental, de descobriment de nous sentiments i de seguir aprenent.

Poder gaudir dels fills i compartir amb ells nous descobriments és important per a nosaltres mateixos i per a un bon desenvolupament de la personalitata del nou ésser.

És un bon moment per compartir amb professionals experts, desitjos, projectes, fantasies i somnis propis d’aquesta etapa, i així poder acollir al bebé en òptimes condicions i vetllar pel seu bon desenvolupament emocional.

Tot això ajudarà a les mares i pares a prevenir problemes o dificultats que si són tractades a temps serà positiu per a ells mateixos i per al nadó en els seu futur desenvolupament, com a persona sana, lliure i compromesa amb la societat.

També és un moment important per compartir i anal·litzar la rebuda del bebé per part de la resta de la familia: germans, avis, tiets,…

  • Acompanyament en la seva decisió d’acollir-se a un mètode de Reproducció Assistida.
  • Recolzament a la dona en la decisió de formar una familia mono-parental en tot el procés, des del primer moment fins al final d’aquest procés.
  • Acompanyament a la dona o a la parella de futurs pares o mares abans de l’embaràs, però també durant la gestació, el part, el post-part i la lactància.
  • Aprenentatge integrador i l’adquisició de recursos, per augmentar la seguretat i la confiança, tenint en compte aspectes biològics, psicològics i socials de cada persona i nucli familiar.
  • Clarificació sobre la funció de ser pares/mares: preguntes, dubtes, mites, necessitats o capacitats a explorar… etc.
  • Aclaris dubtes sobre la rebuda del nadó per part de l’entorn, amics, germans i altres membres de la familia.
  • Informació sobre fisiologia, cambis corporals, desenvolupament del part, post-part, lactància.

 

  • Acompanyament a nivell individual a la dona que ha decidit tenir un fill sense el recolzament d’una parella.
  • Entrevistes individuals i acompanyament amb la parella de futurs pares o mares en tot el procés.
  • Assessorament i treball psicològic en grups reduïts formats per dones que han decidit formar una família mono-parental i amb les parelles de futurs pares o mares.

 

Sol·licitar informació

Error: No s'ha trobat el formulari de contacte.